Boomgaard beheer

HTBo

Voor elke boom in Huis, Tuin

of Bos de juiste verzorging en beheer

Hoogstamboomgaarden zijn een cultureel erfgoed in onze streek. Ze leveren ons bovendien lekker en gezond biologisch fruit. Uit het vuistje, gestoofd, in een bereiding maar ook geperst tot heerlijk biologisch sap.

 

Hulp nodig met het beheer of wil je zelf starten met een hoogstam boomgaard?

 

Erkend door het Ministerie van Land-en Tuinbouw is je boomgaard bij mij in goede handen. Volgende werken kunnen uitgevoerd worden;

 

 

Aanplant

Vormsnoei

Vruchthoutsnoei

Onderhoudsnoei en sleunen

Verjongingssnoei en behoudsnoei

Maaibeheer

Heb je zelf ook een appelboom staan en veel appelen elk jaar? Waarom ze niet samen persen met anderen tot een heerlijk biologisch appelsap? Hoe meer soorten er worden gebruikt, hoe rijker en voller de smaak. Je kan er dus enkel wel bij varen. Om praktische redenen enkel vanf 50 kg.

 

Het beheer van hoogstamboomgaarden gebeurt enkel op biologische basis. Met de juiste keuze van plantgoed kom je al een heel eind, neem daar goed en regelmatig onderhoud bij en je hebt een prachtige boomgaard. Zijn er toch nog enkele problemen, dan worden die met biologische middelen aangepakt.

 

Ook het maaibeheer wordt door ons deskundig uitgevoerd. Op de juiste stijdstippen uitgevoerd, geeft dit een prachtig resultaat en verhoogt de biologische verscheidenheid, en laat juist die verscheidenheid de sleutel zijn voor een gezonde boomgaard.