Verzorging

HTBo

Voor elke boom in Huis, Tuin

of Bos de juiste verzorging en beheer

Plantsnoei:

Afhankelijk van het doel wordt de boom bij het planten gesnoeid; dit voor een goede kruinstructuur en voor een goede spreiding van de gesteltakken.

 

Jeugd- of vormsnoei:

Is nodig voor het bekomen van een stevige boomstructuur die goed verankerd is. Dit is de basis voor deze prachtige brok natuur ! Het zorgt er ook voor dat uw boom die mooie natuurlijke vorm kan ontwikkelen.

 

Vruchtsnoei:

Hoogstamfruitbomen, halfstam of laagstam in de tuin? Ik help U graag op weg om de boom goed te verzorgen.

 

Vormsnoei:

Knotbomen, geleide bomen, hakhoutbeheer, allemaal heel mooi maar ze dienen op tijd gesnoeid. Stel dit niet uit, de problemen en kostprijs nemen alleen maar toe bij achterstallige snoei.

Zorgt uw boom voor hinder bij buren, over de straat, elektriciteitskabels; wij lossen dit op en zorgen voor een natuurlijk evenwicht van uw boom.

 

Onderhoudssnoei:

Om de paar jaar wordt de boom best eens nagekeken; gevaarlijke situaties worden beoordeeld en indien nodig behandeld, dode takken worden uit de kruin gehaald, de kruin wordt opengesteld indien nodig.

 

Ziekte of schimmels:

Takkensterfte, bladverkleuring of -verlies? We komen graag langs om U het nodige advies te geven.

 

Kroonverankering:

Plakoksels of een gevaarlijke situatie; met kroonverankering kan het gevaar afgeweerd worden en kan de boom behouden blijven. Deze worden deskundig aangebracht en dienen regelmatig nagekeken.

 

Veteraanbomen:

U kent ze wel, prachtige oude knoestige bomen, soms zelfs helemaal hol. Dit zijn de juweeltjes, één brok geschiedenis in uw tuin, ze bieden een enorme biodiversiteit en zijn absoluut de moeite waard om te bewaren ! Ze worden gemerkt en in de nationale database bewaard. Veteraanbomen dienen doordacht benaderd en behandeld te worden.

 

Hagen en houtkanten:

Bij de correcte keuze kunnen hagen en houtkanten U een prachtig biotoop geven voor inheemse vogels en insecten. Vele tuinliefhebbers hebben de vele voordelen reeds mogen ontdekken. Wenst U ook een natuurlijk afscherming van uw tuin, geef ons gerust een seintje, wij helpen U bij de aanplant en het onderhoud.