Hout, banken, kaas, euuh, wablief ?

    

                        HTBo 

             Voor elke boom in Huis, Tuin

of Bos de juiste verzorging  en  beheer

Inderdaad, naast boomverzorging heb ik nog enkele andere uit de hand gelopen bezigheden.

Banken

IMG_20180523_155243
halve rechte met planken
IMG_20180319_140930
IMG_20180327_122310
zweedse bank met leuning
zweedse bank
plankenbank ijzeren onderstel
opengewerkte stam
IMG_20180801_105549
zweedse bank kernhout
plankbank alternerende steunpoot

Kaasjes

Als natuurmens maak ik graag zoveel mogelijk zelf, ook voeding. Een eigen biologische groententuin, in een zotte bui de avondopleding kok in Leuven gevolgd met als resultaat een diploma chef-kok met nadien nog een jaar slagerij erbij. Tja, normaal dat de volgende hobby compleet uit de hand zou gaan lopen; kaasmaken. Boomverzorging is een seizoenenberoep dus af en toe is er voldoende tijd om veel kaas te maken.
Ik geef ook workshops en maak elk jaar voor de Tiense Feestdag de enige echte Tiense Kaas. een blauw-wit-schimmel kaas die we elk jaar in een gerecht verwerken en enkel tijdens de Tiense feestdag te verkrijgen is. Een nieuw projectje is eveneens komende met Jos en Joëlle van Dragon Roast.  Als je van koffie en kaas houdt, een aanrader !
Wil je zelf ook kaas leren maken, geef gerust een seintje of kijk eens op de website van ARtisanale TIEnse KAsen.

En wat met het hout? Dikwijls worden er mooie bomen verwijderd en verzaagd tot brandhout. Maar het kan ook anders. Maak er een bankje van en zet het in de tuin, of zet het aan de straatkant. Zo creëer je een rustplek voor anderen en een plek waar er terug met elkaar gepraat wordt. Gegarandeerd dat je buren een praatje blijven maken.

Neem ook eens een kijkje betreffende dit sociaal project op onze Facebookpagina De Buurtbank


Of kom eens langs op de pop-up site het Oud College Tienen  / Facebook OCT in de Broekstraat, daar staan nog enkele andere exemplaren en kom er genieten van enkele plaatselijke bieren, een zalig lekkere pannenkoek of gewoon lekker chillen in het groen.